Pulpe de pui la cuptor cu vin, mustar si usturoi

Pui 547 Ultima actualizare: Nov 21, 2024 Creat: Nov 21, 2024
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 1h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Pulpe de pui la cuptor cu vin, mustar si usturoi. Friptura de pui, aromata, frageda si suculenta. Garnituri potrivite pentru aceasta friptura la cuptor, orez fiert, piure de cartofi sau cartofi natur. Pentru aceasta reteta se pot folosi pulpe intregi, superioare sau inferioare.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190-200°C
  2. Pulpele de pui spalate si curatate se aseaza intr-un vas cu capac pentru cuptor si se condimenteaza cu piper macinat
  3. Intr-un pahar gradat se pun 2 linguri de mustar si 250ml de vin alb sec, se amesteca bine de cateva ori pana cand mustarul este complet dizolvat, apoi se toarna peste carnea de pui
  4. Printre bucatile de carne se pune usturoiul feliat, crengutele de cimbru uscat, untul taiat in cubulete si frunza de dafin
  5. Se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 190-200°C
  6. Pulpele de pui cu vin, mustar si usturoi se tin la cuptor 1h, cam pe la jumatatea timpului se scoate vasul de la cuptor si se unge carnea cu lichidul din vas
  7. Pentru rumenire in ultimele 10min, se scoate vasul de la cuptor, pulpele de pui se ung din nou cu lichidul din vas si se tin la cuptor fara capac ca sa se rumeneasca frumos

Pulpe de pui la cuptor cu vin, mustar si usturoi



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 1h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pulpe de pui la cuptor cu vin, mustar si usturoi. Friptura de pui, aromata, frageda si suculenta. Garnituri potrivite pentru aceasta friptura la cuptor, orez fiert, piure de cartofi sau cartofi natur. Pentru aceasta reteta se pot folosi pulpe intregi, superioare sau inferioare.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190-200°C
  2. Pulpele de pui spalate si curatate se aseaza intr-un vas cu capac pentru cuptor si se condimenteaza cu piper macinat
  3. Intr-un pahar gradat se pun 2 linguri de mustar si 250ml de vin alb sec, se amesteca bine de cateva ori pana cand mustarul este complet dizolvat, apoi se toarna peste carnea de pui
  4. Printre bucatile de carne se pune usturoiul feliat, crengutele de cimbru uscat, untul taiat in cubulete si frunza de dafin
  5. Se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 190-200°C
  6. Pulpele de pui cu vin, mustar si usturoi se tin la cuptor 1h, cam pe la jumatatea timpului se scoate vasul de la cuptor si se unge carnea cu lichidul din vas
  7. Pentru rumenire in ultimele 10min, se scoate vasul de la cuptor, pulpele de pui se ung din nou cu lichidul din vas si se tin la cuptor fara capac ca sa se rumeneasca frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile