Pulpe de pui la cuptor cu sos de ardei si usturoi

Pui 2570 Ultima actualizare: Jul 20, 2021 Creat: Jul 18, 2021
  • Portii: 2 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Pulpe de pui la cuptor cu sos de ardei si usturoi. Friptura de pui la tava. O reteta excelenta de pulpe de pui cu piele crocanta si carne frageda pregatita simplu cu un sos delicios din ardei, ceapa, usturoi si condimente exact pe placul nostru. Pentru aceasta reteta puteti folosi pulpe inferioare, pulpe superioare de pui sau aripioare de pui. Trebuie sa tineti cont de timpul de coacere in functie de dimensiunea bucatilor de carne.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  2. Ardeiul se spala se curata de cotor si se taie in jumatate, ceapa se curata de coaja se spala si se taie in patru
  3. Intr-un blender se pune ardeiul, ceapa, uleiul, boiaua, sarea, piperul, usturoiul si crengutele de cimbru, blenderul se tine pornit 1-2min sau pana cand se obtine un sos mai gros, pastram 2 linguri cu sos pentru final
  4. Pulpele de pui curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie apoi se pun intr-o tava mai adanca sau vas de yena. Ungem bucatile de carne pe toate partile cu sos, adaugam apa calduta, acoperim vasul cu capac sau folie de aluminiu si introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil
  5. Pulpele de pui se tin la cuptor 1h 30min, intre timp daca este nevoie se mai adauga putina apa calduta. In ultimele 10min se ia capacul se ung pulpele de pui cu sosul pus deoparte(2 linguri) si se tin la cuptor pana se rumenesc frumos

Pulpe de pui la cuptor cu sos de ardei si usturoi



  • Portii: 2 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pulpe de pui la cuptor cu sos de ardei si usturoi. Friptura de pui la tava. O reteta excelenta de pulpe de pui cu piele crocanta si carne frageda pregatita simplu cu un sos delicios din ardei, ceapa, usturoi si condimente exact pe placul nostru. Pentru aceasta reteta puteti folosi pulpe inferioare, pulpe superioare de pui sau aripioare de pui. Trebuie sa tineti cont de timpul de coacere in functie de dimensiunea bucatilor de carne.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  2. Ardeiul se spala se curata de cotor si se taie in jumatate, ceapa se curata de coaja se spala si se taie in patru
  3. Intr-un blender se pune ardeiul, ceapa, uleiul, boiaua, sarea, piperul, usturoiul si crengutele de cimbru, blenderul se tine pornit 1-2min sau pana cand se obtine un sos mai gros, pastram 2 linguri cu sos pentru final
  4. Pulpele de pui curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie apoi se pun intr-o tava mai adanca sau vas de yena. Ungem bucatile de carne pe toate partile cu sos, adaugam apa calduta, acoperim vasul cu capac sau folie de aluminiu si introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil
  5. Pulpele de pui se tin la cuptor 1h 30min, intre timp daca este nevoie se mai adauga putina apa calduta. In ultimele 10min se ia capacul se ung pulpele de pui cu sosul pus deoparte(2 linguri) si se tin la cuptor pana se rumenesc frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile