- Portii: 3
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Pui intreg marinat in bere la cuptor, friptura de pui la cuptor, fraged, suculent si aromat, perfecta pentru o masa in familie.
Mod de preparare
- Puiul intreg spalat si curatat in prealabil se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Intr-un vas mai inalt se asaza puiul, ceapa curatata de coaja si taiata felii mai groase, apoi se toarna incet berea la marginea vasului
- Se acopera vasul cu capac sau folie alimentara si se pune la rece pentru 24h
- Dupa acest timp se scoate carnea de la marinat se condimenteaza din nou pe toate partile apoi se asaza in vasul pentru cuptor, oala de fonta, vas de yena sau tava cu capac
- Legumele spalate si curatate se taie in felii ceva mai groase si se pun pe langa puiul intreg, se toarna apa fierbinte, apoi se acopera vasul cu capac si se pune la cuptor pentru 2h la 190°C, program cu ventilatie la cuptorul electric
- Intre timp se verfica carnea si se mai adauga putina apa fierbinte doar daca este nevoie
- Cand carnea este bine patrunsa se ia capacul si se lasa la rumenit 10-15min, program grill plus ventilatie la cuptorul electric
Friptura de pui marinat in bere la cuptor
- Portii: 3
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Pui intreg marinat in bere la cuptor, friptura de pui la cuptor, fraged, suculent si aromat, perfecta pentru o masa in familie.
Ingrediente
Mod de preparare
- Puiul intreg spalat si curatat in prealabil se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Intr-un vas mai inalt se asaza puiul, ceapa curatata de coaja si taiata felii mai groase, apoi se toarna incet berea la marginea vasului
- Se acopera vasul cu capac sau folie alimentara si se pune la rece pentru 24h
- Dupa acest timp se scoate carnea de la marinat se condimenteaza din nou pe toate partile apoi se asaza in vasul pentru cuptor, oala de fonta, vas de yena sau tava cu capac
- Legumele spalate si curatate se taie in felii ceva mai groase si se pun pe langa puiul intreg, se toarna apa fierbinte, apoi se acopera vasul cu capac si se pune la cuptor pentru 2h la 190°C, program cu ventilatie la cuptorul electric
- Intre timp se verfica carnea si se mai adauga putina apa fierbinte doar daca este nevoie
- Cand carnea este bine patrunsa se ia capacul si se lasa la rumenit 10-15min, program grill plus ventilatie la cuptorul electric
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Pui