Friptura de pui marinat in bere la cuptor

Pui 6301 Ultima actualizare: Feb 02, 2022 Creat: Jan 23, 2022
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Pui intreg marinat in bere la cuptor, friptura de pui la cuptor, fraged, suculent si aromat, perfecta pentru o masa in familie. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru marinata
  • In plus

Mod de preparare

  1. Puiul intreg spalat si curatat in prealabil se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Intr-un vas mai inalt se asaza puiul, ceapa curatata de coaja si taiata felii mai groase, apoi se toarna incet berea la marginea vasului
  2. Se acopera vasul cu capac sau folie alimentara si se pune la rece pentru 24h
  3. Dupa acest timp se scoate carnea de la marinat se condimenteaza din nou pe toate partile apoi se asaza in vasul pentru cuptor, oala de fonta, vas de yena sau tava cu capac
  4. Legumele spalate si curatate se taie in felii ceva mai groase si se pun pe langa puiul intreg, se toarna apa fierbinte, apoi se acopera vasul cu capac si se pune la cuptor pentru 2h la 190°C, program cu ventilatie la cuptorul electric
  5. Intre timp se verfica carnea si se mai adauga putina apa fierbinte doar daca este nevoie
  6. Cand carnea este bine patrunsa se ia capacul si se lasa la rumenit 10-15min, program grill plus ventilatie la cuptorul electric

Friptura de pui marinat in bere la cuptor



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pui intreg marinat in bere la cuptor, friptura de pui la cuptor, fraged, suculent si aromat, perfecta pentru o masa in familie. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puiul intreg spalat si curatat in prealabil se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Intr-un vas mai inalt se asaza puiul, ceapa curatata de coaja si taiata felii mai groase, apoi se toarna incet berea la marginea vasului
  2. Se acopera vasul cu capac sau folie alimentara si se pune la rece pentru 24h
  3. Dupa acest timp se scoate carnea de la marinat se condimenteaza din nou pe toate partile apoi se asaza in vasul pentru cuptor, oala de fonta, vas de yena sau tava cu capac
  4. Legumele spalate si curatate se taie in felii ceva mai groase si se pun pe langa puiul intreg, se toarna apa fierbinte, apoi se acopera vasul cu capac si se pune la cuptor pentru 2h la 190°C, program cu ventilatie la cuptorul electric
  5. Intre timp se verfica carnea si se mai adauga putina apa fierbinte doar daca este nevoie
  6. Cand carnea este bine patrunsa se ia capacul si se lasa la rumenit 10-15min, program grill plus ventilatie la cuptorul electric

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile