Pui auriu si bine rumenit la cuptor

Pui 1182 Ultima actualizare: Nov 02, 2019 Creat: Oct 10, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Puiul la cuptor poate fi salvarea unei mese atunci cand nu stii ce sa ma gatesti. Gustos si usor de preparat, un pui bine rumenit la cuptor servit cu o portie de cartofi sau si mai simplu, cu o salata este tot ce ai nevoie pentru un deliciu culinar. Mai de mult puneam puiul la cuptor cu tot cu piept, dar fiind o carne mai seaca nu ne prea inghesuiam sa-l mancam, asa ca prefer sa pastrez pieptul de pui pentru snitele de exemplu sau atunci cand vreau sa fac chiftelute si carnea de porc este mai grasa, pieptul de pui este de mare ajutor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti cuptorul la 200°C
  2. Faceti un amestec din ulei, sare, cimbru, busuioc si boia
  3. Ungeti carnea de pui cu acest amestec pe interior si pe exterior
  4. Asezati puiul, ceapa si morcovul, boabele de piper si apa, intr-un vas de yena cu capac sau o tava pentru cuptor cu capac, tineti puiul la cuptor pentru 1h 30min
  5. Puiul se unge de cateva ori cu zeama din tava, nu intorc puiul in tava nu este nevoie, se va rumeni frumos daca aveti grija sa-l ungeti destul de des.
  6. Daca preferati puiul mai crocant singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa luati capacul de la tava/vas in ultimele 10min. Suficient timp pentru un pui bine rumenit si auriu.

Pui auriu si bine rumenit la cuptor



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Puiul la cuptor poate fi salvarea unei mese atunci cand nu stii ce sa ma gatesti. Gustos si usor de preparat, un pui bine rumenit la cuptor servit cu o portie de cartofi sau si mai simplu, cu o salata este tot ce ai nevoie pentru un deliciu culinar. Mai de mult puneam puiul la cuptor cu tot cu piept, dar fiind o carne mai seaca nu ne prea inghesuiam sa-l mancam, asa ca prefer sa pastrez pieptul de pui pentru snitele de exemplu sau atunci cand vreau sa fac chiftelute si carnea de porc este mai grasa, pieptul de pui este de mare ajutor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti cuptorul la 200°C
  2. Faceti un amestec din ulei, sare, cimbru, busuioc si boia
  3. Ungeti carnea de pui cu acest amestec pe interior si pe exterior
  4. Asezati puiul, ceapa si morcovul, boabele de piper si apa, intr-un vas de yena cu capac sau o tava pentru cuptor cu capac, tineti puiul la cuptor pentru 1h 30min
  5. Puiul se unge de cateva ori cu zeama din tava, nu intorc puiul in tava nu este nevoie, se va rumeni frumos daca aveti grija sa-l ungeti destul de des.
  6. Daca preferati puiul mai crocant singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa luati capacul de la tava/vas in ultimele 10min. Suficient timp pentru un pui bine rumenit si auriu.

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile