Pilaf cu pipote si inimi de pui

Pui 1005 Ultima actualizare: Jul 04, 2021 Creat: Jul 04, 2021
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Pilaf cu pipote si inimi de pui, reteta simpla de orez cu maruntaie de pui, mancare simpla si satioasa, potrivita pentru orice anotimp. Aceasta mancare de orez cu pipote poate fi servita alaturi de cateva muraturi, ardei copti sau o salata simpla de rosii bine coapte. Pentru un gust mai apetisant puteti inlocui apa cu supa strecurata de pui sau zarzavat sau in loc de ulei puteti pune putina grasime de pui sau gaina de casa. 

Pofta mare!

Ingrediente

  • In plus pentru fiert maruntaiele de pui

Mod de preparare

  1. Pipotele si inimile de pui se spala, se taie in jumatate apoi se lasa sa stea in apa rece pentru 20-30min. Intr-o oala mai maricica se pune apa la fiert impreuna cu sarea, boabele de piper si frunza de dafin, se adauga maruntaiele si se lasa la fiert 1h sau pana cand acestea sunt bine patrunse, apoi se strecoara. Spuma se indeparteaza in timpul fierberii
  2. Separat se pun la calit intr-o cratita/tigaie mai mare, ceapa, morcovul si patrunjelul radacina, impreuna cu maruntaiele, se adauga apa, orezul spalat si ardeiul gras sau capia taiat cubulete
  3. Cand pilaful incepe sa fiarba se pune sare si piper negru macinat dupa gust, se lasa la fiert la foc mic pana cand orezul este fiert(aprox 20min), daca este nevoie in timpul fierberii se mai adauga putina apa
  4. Cand pilaful este gata se opreste focul si se pun frunzele tocate de patrunjel

Pilaf cu pipote si inimi de pui



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pilaf cu pipote si inimi de pui, reteta simpla de orez cu maruntaie de pui, mancare simpla si satioasa, potrivita pentru orice anotimp. Aceasta mancare de orez cu pipote poate fi servita alaturi de cateva muraturi, ardei copti sau o salata simpla de rosii bine coapte. Pentru un gust mai apetisant puteti inlocui apa cu supa strecurata de pui sau zarzavat sau in loc de ulei puteti pune putina grasime de pui sau gaina de casa. 

Pofta mare!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pipotele si inimile de pui se spala, se taie in jumatate apoi se lasa sa stea in apa rece pentru 20-30min. Intr-o oala mai maricica se pune apa la fiert impreuna cu sarea, boabele de piper si frunza de dafin, se adauga maruntaiele si se lasa la fiert 1h sau pana cand acestea sunt bine patrunse, apoi se strecoara. Spuma se indeparteaza in timpul fierberii
  2. Separat se pun la calit intr-o cratita/tigaie mai mare, ceapa, morcovul si patrunjelul radacina, impreuna cu maruntaiele, se adauga apa, orezul spalat si ardeiul gras sau capia taiat cubulete
  3. Cand pilaful incepe sa fiarba se pune sare si piper negru macinat dupa gust, se lasa la fiert la foc mic pana cand orezul este fiert(aprox 20min), daca este nevoie in timpul fierberii se mai adauga putina apa
  4. Cand pilaful este gata se opreste focul si se pun frunzele tocate de patrunjel

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile