Piept de pui in sos dulce acrisor, reteta simpla de piept de pui aromat cu usturoi si ceapa granulata, servit in sos dulce acrisor cu sos de soia, zahar si otet. In sosul dulce acrisor se pot pune si cativa fulgi de chili daca va place mancarea picanta. Garnituri potrivite, orez basmati sau orez simplu fiert.
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- Pieptul de pui se taie in cubulete mai mici de marime aprox egala, se presara sare, piper, ceapa si usturoi granulat, se amesteca bine de cateva ori apoi se acopera farfuria cu folie alimentara si se pastraza la rece pentru 1-2h
- Dupa acest timp se scoate carnea de la frigider, peste carne de pui, se presara amidon alimentar si apa minerala, se amesteca bine de cateva ori apoi rand pe rand, bucatile de carne se prajesc in baie de ulei. Pieptul de pui se tine la prajit pana cand prinde putina culoare, nu mai mult, apoi se scoate pe o farfurie acoperita in prealabil cu prosop de hartie
- Pentru sos, intr-o tigaie mai adanca se pune apa si zaharul, cand zaharul este complet topit se pune otetul, sosul de soia si boiaua de ardei dulce, sare se pune dupa gust
- Separat intr-un vas mai mic, se amesteca amidonul alimentar cu apa apoi se toarna in tigaie si se amesteca pana cand sosul devine transparent
- In sosul din tigaie se pune pieptul de pui si se lasa sa mai de 2-3 clocote apoi se opreste focul
Piept de pui in sos dulce acrisor
- Portii: 2
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Piept de pui in sos dulce acrisor, reteta simpla de piept de pui aromat cu usturoi si ceapa granulata, servit in sos dulce acrisor cu sos de soia, zahar si otet. In sosul dulce acrisor se pot pune si cativa fulgi de chili daca va place mancarea picanta. Garnituri potrivite, orez basmati sau orez simplu fiert.
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Pieptul de pui se taie in cubulete mai mici de marime aprox egala, se presara sare, piper, ceapa si usturoi granulat, se amesteca bine de cateva ori apoi se acopera farfuria cu folie alimentara si se pastraza la rece pentru 1-2h
- Dupa acest timp se scoate carnea de la frigider, peste carne de pui, se presara amidon alimentar si apa minerala, se amesteca bine de cateva ori apoi rand pe rand, bucatile de carne se prajesc in baie de ulei. Pieptul de pui se tine la prajit pana cand prinde putina culoare, nu mai mult, apoi se scoate pe o farfurie acoperita in prealabil cu prosop de hartie
- Pentru sos, intr-o tigaie mai adanca se pune apa si zaharul, cand zaharul este complet topit se pune otetul, sosul de soia si boiaua de ardei dulce, sare se pune dupa gust
- Separat intr-un vas mai mic, se amesteca amidonul alimentar cu apa apoi se toarna in tigaie si se amesteca pana cand sosul devine transparent
- In sosul din tigaie se pune pieptul de pui si se lasa sa mai de 2-3 clocote apoi se opreste focul
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Pui