Piept de pui cu sos de smantana si ciuperci

Pui 1181 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Oct 12, 2023
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Piept de pui cu sos de smantana si ciuperci champignon brune, o reteta rapida si ieftina pentru pranz sau cina pe care o puteti pregati intr-un timp foarte scurt din cateva ingrediente la indemana. Pentru aceasta reteta puteti folosi, piept de pui, piept de curcan sau pulpe dezosate de pui. 

Pofta buna si spor la lucru!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru piept de pui cu sos de smantana si ciuperci

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ciupercile, acestea se spala in apa rece, in functie de marimea ciupercilor acestea se taie in jumatate apoi se feliaza in felii nu foarte subtiri
  2. Se cresteaza pieptul de pui si se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o tigaie mai adanca se pune untul la topit, cand untul este topit se pune pieptul de pui
  3. Pieptul de pui se tine in tigaie aprox 14min, timp in care se intoarce de cateva ori astfel incat sa fie bine patruns si frumos rumenit, apoi se scoate pe o farfurie se acopera farfuria si se lasa deoparte
  4. In aceeasi tigaie se pun ciupercile champignon brune pregatite in prealabil, ciupercile se tin pe foc pana cand apa scade complet si incep sa se rumeneasca putin apoi se toarna smantana crema pentru gatit si usturoiul presat sau taiat in felii subtiri, sare se pune dupa gust
  5. Ciupercile impreuna cu smantana se tin pe foc cateva minute pana cand se formeaza un sos putin mai gros apoi pot fi servite

Piept de pui cu sos de smantana si ciuperci



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Piept de pui cu sos de smantana si ciuperci champignon brune, o reteta rapida si ieftina pentru pranz sau cina pe care o puteti pregati intr-un timp foarte scurt din cateva ingrediente la indemana. Pentru aceasta reteta puteti folosi, piept de pui, piept de curcan sau pulpe dezosate de pui. 

Pofta buna si spor la lucru!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ciupercile, acestea se spala in apa rece, in functie de marimea ciupercilor acestea se taie in jumatate apoi se feliaza in felii nu foarte subtiri
  2. Se cresteaza pieptul de pui si se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o tigaie mai adanca se pune untul la topit, cand untul este topit se pune pieptul de pui
  3. Pieptul de pui se tine in tigaie aprox 14min, timp in care se intoarce de cateva ori astfel incat sa fie bine patruns si frumos rumenit, apoi se scoate pe o farfurie se acopera farfuria si se lasa deoparte
  4. In aceeasi tigaie se pun ciupercile champignon brune pregatite in prealabil, ciupercile se tin pe foc pana cand apa scade complet si incep sa se rumeneasca putin apoi se toarna smantana crema pentru gatit si usturoiul presat sau taiat in felii subtiri, sare se pune dupa gust
  5. Ciupercile impreuna cu smantana se tin pe foc cateva minute pana cand se formeaza un sos putin mai gros apoi pot fi servite

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile