Piept de pui crispy

Pui 1787 Ultima actualizare: Oct 16, 2023 Creat: Oct 01, 2023
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 5min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Piept de pui crispy, fasii crocante din piept de pui in crusta de pesmet panko extra crispy. O reteta de pui crispy extrem de simpla din cateva ingrediente la indemana. Carnea de pui condimentata se tine la frigider pentru cateva ore, recomand aceasta etapa deoarece pieptul de pui iese mult mai gustos, bucatile de carne se prajesc in baie de ulei la foc mediu, altfel carnea ramane cruda in interior desi ele par rumenite la exterior.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pui crispy
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pieptul de pui se taie oblic in fasii de aprox 2cm grosime, eventual va puteti orienta dupa marimea muschiuletului de piept de pui, acea fasie de carne care se desprinde foarte usor
  2. Pieptul de pui astfel taiat se asaza intr-o farfurie apoi se pun condimentele, sare, piper, boia, ceapa si usturoi granulat, se amesteca bine de cateva ori astfel incat carnea sa fie condimentata pe toate partile, se acopera farfuria cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru aprox 2-3h
  3. Dupa acest timp intr-o tigaie mai adanca sau craticioara se pune uleiul la incalzit
  4. Cat timp se incalzeste uleiul, intr-un vas mai adanc, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se pregateste pesmetul
  5. Se pun bucatile de carne in oul batut se amesteca bine de cateva ori, apoi se ia cate o fasie de carne si se tavaleste prin pesmet panko dupa care se pun rand pe rand la prajit in baie de ulei
  6. Cand pieptul de pui este frumos rumenit se scoate de la prajit cu o paleta si se asaza pe o farfurie acoperita in prealabil cu prosop de hartie

Piept de pui crispy



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 5min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Piept de pui crispy, fasii crocante din piept de pui in crusta de pesmet panko extra crispy. O reteta de pui crispy extrem de simpla din cateva ingrediente la indemana. Carnea de pui condimentata se tine la frigider pentru cateva ore, recomand aceasta etapa deoarece pieptul de pui iese mult mai gustos, bucatile de carne se prajesc in baie de ulei la foc mediu, altfel carnea ramane cruda in interior desi ele par rumenite la exterior.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pieptul de pui se taie oblic in fasii de aprox 2cm grosime, eventual va puteti orienta dupa marimea muschiuletului de piept de pui, acea fasie de carne care se desprinde foarte usor
  2. Pieptul de pui astfel taiat se asaza intr-o farfurie apoi se pun condimentele, sare, piper, boia, ceapa si usturoi granulat, se amesteca bine de cateva ori astfel incat carnea sa fie condimentata pe toate partile, se acopera farfuria cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru aprox 2-3h
  3. Dupa acest timp intr-o tigaie mai adanca sau craticioara se pune uleiul la incalzit
  4. Cat timp se incalzeste uleiul, intr-un vas mai adanc, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se pregateste pesmetul
  5. Se pun bucatile de carne in oul batut se amesteca bine de cateva ori, apoi se ia cate o fasie de carne si se tavaleste prin pesmet panko dupa care se pun rand pe rand la prajit in baie de ulei
  6. Cand pieptul de pui este frumos rumenit se scoate de la prajit cu o paleta si se asaza pe o farfurie acoperita in prealabil cu prosop de hartie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile