Pate de ficat de pui facut in casa

Pui 6578 Ultima actualizare: Jan 10, 2022 Creat: Jan 10, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Pate de ficat de pui facut in casa cu unt, smantana si mustar. Pate de casa fara aditivi, gustos si sanatos. O bunatate servit la micul dejun, intins pe paine alaturi de cateva felii de ardei gras, ceapa sau castraveti murati dupa preferinte. O reteta de pate care mie imi place mult si pecare o fac destul de des deoarece are textura cremoasa si fina iar gustul este nemaipomenit de bun!

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Ficatul de pui se curata foarte bine de membrane, se taie in bucati cat de cat egale apoi se pune in apa rece pentru 30min, in acest timp apa se schimba de doua ori. Dupa acest timp se lasa la scurs intr-o sita
  2. Intr-o tigaie se pune untul taiat cubulete, cand untul este complet topit se pune ceapa taiata julien. Ceapa se caleste cateva minute la foc potrivit, apoi se adauga ficatul de pui, se amesteca bine de cateva ori apoi se pune usturoiul taiat in felii subtiri, cimbrul si piperul
  3. Ficatul de pui se tine pe foc 15-20min, la final se adauga sare dupa gust
  4. Compozitia din tigaie se toarna in vasul de la robot, apoi se adauga smantana si cele 2 linguri de mustar, dupa gust se mai poate adauga sare si piper
  5. Ficatul de pui se macina la robot cateva minute bune sau pana cand se obtine o pasta fina
  6. Pasta obtinuta se toarna in vase mici apoi se niveleaza cu o lingura si se lasa deoparte
  7. Separat intr-o craticiora se pune grasimea de pui sau de rata la topit, cand grasimea este topita se toarna printr-o sita deasa peste pateul de ficat. Untul topit se toarna direct. nu este necesara folosirea unei site dese
  8. Vasele cu pate de ficat se pastraza la frigider cateva ore bune sau pana cand grasimea este bine intarita

Pate de ficat de pui facut in casa



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pate de ficat de pui facut in casa cu unt, smantana si mustar. Pate de casa fara aditivi, gustos si sanatos. O bunatate servit la micul dejun, intins pe paine alaturi de cateva felii de ardei gras, ceapa sau castraveti murati dupa preferinte. O reteta de pate care mie imi place mult si pecare o fac destul de des deoarece are textura cremoasa si fina iar gustul este nemaipomenit de bun!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ficatul de pui se curata foarte bine de membrane, se taie in bucati cat de cat egale apoi se pune in apa rece pentru 30min, in acest timp apa se schimba de doua ori. Dupa acest timp se lasa la scurs intr-o sita
  2. Intr-o tigaie se pune untul taiat cubulete, cand untul este complet topit se pune ceapa taiata julien. Ceapa se caleste cateva minute la foc potrivit, apoi se adauga ficatul de pui, se amesteca bine de cateva ori apoi se pune usturoiul taiat in felii subtiri, cimbrul si piperul
  3. Ficatul de pui se tine pe foc 15-20min, la final se adauga sare dupa gust
  4. Compozitia din tigaie se toarna in vasul de la robot, apoi se adauga smantana si cele 2 linguri de mustar, dupa gust se mai poate adauga sare si piper
  5. Ficatul de pui se macina la robot cateva minute bune sau pana cand se obtine o pasta fina
  6. Pasta obtinuta se toarna in vase mici apoi se niveleaza cu o lingura si se lasa deoparte
  7. Separat intr-o craticiora se pune grasimea de pui sau de rata la topit, cand grasimea este topita se toarna printr-o sita deasa peste pateul de ficat. Untul topit se toarna direct. nu este necesara folosirea unei site dese
  8. Vasele cu pate de ficat se pastraza la frigider cateva ore bune sau pana cand grasimea este bine intarita

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile