- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 1h
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Ostropel de pui, un preparat traditional si gustos din ingrediente deloc scumpe si la indemana. Mancare rapida de pui cu sos de rosii si usturoi servita alaturi de o mamaliguta sau piure de cartofi pentru pranz sau cina. Ostropelul de pui se poate doar cu pulpe de pui intregi, taiate sau dezosate, aripioare ori pui intreg, taiat in bucati.
Mod de preparare
- Intr-o tigaie mai adanca am pus uleiul la incins apoi am adaugat carnea de pui. Am prajit carnea pe toate partile aprox 8min la foc potrivit. Am scos pulpele de pui pe o farfurie si le-am lasat deoparte
- In grasimea ramasa in tigaie am calit ceapa taiata cubulete mici, am adaugat rosiile pasate din conserva, sarea, piperul, zaharul si frunza de dafin. Cand sosul a inceput sa fiarba am adaugat carnea de pui si apa fierbinte. Apa fierbinte am adaugat cat sa acopere carnea, am acoperit tigaia cu capac si am lasat carnea la fiert. In timpul fierberii se mai adauga putina apa fierbinte in cazul in care sosul scade prea mult si carnea nu este fiarta
- La final am oprit focul si am adaugat usturoiul feliat subtire si frunzele de patrunjel tocate
Ostropel de pui-reteta simpla
- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 1h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Ostropel de pui, un preparat traditional si gustos din ingrediente deloc scumpe si la indemana. Mancare rapida de pui cu sos de rosii si usturoi servita alaturi de o mamaliguta sau piure de cartofi pentru pranz sau cina. Ostropelul de pui se poate doar cu pulpe de pui intregi, taiate sau dezosate, aripioare ori pui intreg, taiat in bucati.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o tigaie mai adanca am pus uleiul la incins apoi am adaugat carnea de pui. Am prajit carnea pe toate partile aprox 8min la foc potrivit. Am scos pulpele de pui pe o farfurie si le-am lasat deoparte
- In grasimea ramasa in tigaie am calit ceapa taiata cubulete mici, am adaugat rosiile pasate din conserva, sarea, piperul, zaharul si frunza de dafin. Cand sosul a inceput sa fiarba am adaugat carnea de pui si apa fierbinte. Apa fierbinte am adaugat cat sa acopere carnea, am acoperit tigaia cu capac si am lasat carnea la fiert. In timpul fierberii se mai adauga putina apa fierbinte in cazul in care sosul scade prea mult si carnea nu este fiarta
- La final am oprit focul si am adaugat usturoiul feliat subtire si frunzele de patrunjel tocate
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Pui