Ficatel de pui in sos de ceapa si cartofi copti in punga pentru friptura la cuptor

Pui 3481 Ultima actualizare: Mar 11, 2020 Creat: Oct 09, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de ficatel de pui in sos de ceapa apartine unei doamne tare dragi mie si pe care o admir foarte mult pentru minunatele preparate pe care le pregateste cu mult suflet si pasiune. Ficatul de pui gatit in exces devine sec si tare si nu este pe placul multor pofticiosi. Tocmai de aceea am cautat o reteta care sa ne placa si sa fie pe gustul nostru, iar aceasta reteta intruneste toate calitatile unui preparat gustos si apetisant.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sos
  • Ingrediente pentru ficat
  • Ingrediente pentru cartofi in punga pentru friptura la cuptor

Mod de preparare

  1. Se calesc doua cepe taiate julien in 2 linguri de ulei impreuna cu 1 ardei gras tocat, 1 lingurita de boia 1-2min
  2. Se pune apa 100ml peste ceapa si ardei si se fierbe putin pana se inmoaie ceapa si ardeiul, reducem focul la minim si ne ocupam de ficatel
  3. Ficatul de pui bine spalat se da prin faina si se prajeste aproximativ 1-2 min pe fiecare parte
  4. Se pune ficatul peste ceapa si se lasa la fiert 10min, daca este nevoie mai adaugati putina apa ca sa se formeze sosul
  5. Condimentam cu sare si piper in ultimele 2-3min, oprim focul si punem frunze de patrunjel tocat
  6. Incalzim cuptorul la 200°C
  7. Se pun cartofii taiati cubulete sau taiati in lung intr-un vas, se pune sare, piper, cimbru, oregano si cele 2 linguri de ulei
  8. Punem cartofii in punga pentru friptura
  9. Asezam punga intr-o tava si o punem la cuptor pentru 20-25min
  10. Dupa vreo 10min, cand punga incepe sa se umfle se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri si se lasa in continuare la cuptor

Ficatel de pui in sos de ceapa si cartofi copti in punga pentru friptura la cuptor



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de ficatel de pui in sos de ceapa apartine unei doamne tare dragi mie si pe care o admir foarte mult pentru minunatele preparate pe care le pregateste cu mult suflet si pasiune. Ficatul de pui gatit in exces devine sec si tare si nu este pe placul multor pofticiosi. Tocmai de aceea am cautat o reteta care sa ne placa si sa fie pe gustul nostru, iar aceasta reteta intruneste toate calitatile unui preparat gustos si apetisant.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se calesc doua cepe taiate julien in 2 linguri de ulei impreuna cu 1 ardei gras tocat, 1 lingurita de boia 1-2min
  2. Se pune apa 100ml peste ceapa si ardei si se fierbe putin pana se inmoaie ceapa si ardeiul, reducem focul la minim si ne ocupam de ficatel
  3. Ficatul de pui bine spalat se da prin faina si se prajeste aproximativ 1-2 min pe fiecare parte
  4. Se pune ficatul peste ceapa si se lasa la fiert 10min, daca este nevoie mai adaugati putina apa ca sa se formeze sosul
  5. Condimentam cu sare si piper in ultimele 2-3min, oprim focul si punem frunze de patrunjel tocat
  6. Incalzim cuptorul la 200°C
  7. Se pun cartofii taiati cubulete sau taiati in lung intr-un vas, se pune sare, piper, cimbru, oregano si cele 2 linguri de ulei
  8. Punem cartofii in punga pentru friptura
  9. Asezam punga intr-o tava si o punem la cuptor pentru 20-25min
  10. Dupa vreo 10min, cand punga incepe sa se umfle se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri si se lasa in continuare la cuptor

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile