Ficatel de pui cu ceapa, reteta simpla si rapida pentru un pranz sau o cina gustoasa, o mancare ieftina si usor de pregatit. Serviti alaturi de mamaliguta sau piure si cateva muraturi spre deliciul pofticiosilor indiferent de varsta. Ficateii de pui pot fi gatiti in mai multe feluri si cred ca fiecare gospodina prepara acest fel de mancare in functie de gusturile familiei, calesc ceapa apoi o pun peste ficateii aproape gatiti sau ceapa este calita de la inceput impreuna cu ficateii. Eu prefer sa pun ceapa si usturoiul in ultimele 2min, procedez la fel cu sarea si piperul, apoi las tigaia acoperita pt 1-2min.
Ingrediente
Mod de preparare
Ficateii de pui se curata de grasime si se indeparteaza fierea apoi se taie in bucati aproximativ egale, se pun intr-o sita si se spala sub jet de apa rece pana cand lichidul este limpede apoi se lasa la scurs
Ceapa se taie julien iar usturoiul poate fi zdrobit sau feliat subtire
Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins apoi se pun ficateii de pui, tigaia se acopera cu capac si se tine pe foc aprox 10min, amestecand din cand in cand sa nu se prinda
Dupa ce a scazut apa si ficateii au inceput sa sfaraie se mai tin pe foc(foc mediu) 2min
Se reduce focul la minim se adauga ceapa, usturoiul, sarea si piperul si se mai tine pe foc 1-2min amestecand usor
In final, se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat
Ficatei de pui cu ceapa la tigaie, reteta simpla si rapida - reteta video
Portii: 2
Timp de preparare: 10min
Timp de gatit: 13min
Calorii: -
Dificultate:
Usor
Ficatel de pui cu ceapa, reteta simpla si rapida pentru un pranz sau o cina gustoasa, o mancare ieftina si usor de pregatit. Serviti alaturi de mamaliguta sau piure si cateva muraturi spre deliciul pofticiosilor indiferent de varsta. Ficateii de pui pot fi gatiti in mai multe feluri si cred ca fiecare gospodina prepara acest fel de mancare in functie de gusturile familiei, calesc ceapa apoi o pun peste ficateii aproape gatiti sau ceapa este calita de la inceput impreuna cu ficateii. Eu prefer sa pun ceapa si usturoiul in ultimele 2min, procedez la fel cu sarea si piperul, apoi las tigaia acoperita pt 1-2min.
Ingrediente
Mod de preparare
Ficateii de pui se curata de grasime si se indeparteaza fierea apoi se taie in bucati aproximativ egale, se pun intr-o sita si se spala sub jet de apa rece pana cand lichidul este limpede apoi se lasa la scurs
Ceapa se taie julien iar usturoiul poate fi zdrobit sau feliat subtire
Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins apoi se pun ficateii de pui, tigaia se acopera cu capac si se tine pe foc aprox 10min, amestecand din cand in cand sa nu se prinda
Dupa ce a scazut apa si ficateii au inceput sa sfaraie se mai tin pe foc(foc mediu) 2min
Se reduce focul la minim se adauga ceapa, usturoiul, sarea si piperul si se mai tine pe foc 1-2min amestecand usor
In final, se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat