Ficatei de pui cu ceapa la tigaie, reteta simpla si rapida

Pui 3889 Ultima actualizare: Oct 24, 2021 Creat: Oct 24, 2021
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 13min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Ficatel de pui cu ceapa, reteta simpla si rapida pentru un pranz sau o cina gustoasa, o mancare ieftina si usor de pregatit. Serviti alaturi de mamaliguta sau piure si cateva muraturi spre deliciul pofticiosilor indiferent de varsta. Ficateii de pui pot fi gatiti in mai multe feluri si cred ca fiecare gospodina prepara acest fel de mancare in functie de gusturile familiei, calesc ceapa apoi o pun peste ficateii aproape gatiti sau ceapa este calita de la inceput impreuna cu ficateii. Eu prefer sa pun ceapa si usturoiul in ultimele 2min, procedez la fel cu sarea si piperul, apoi las tigaia acoperita pt 1-2min.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ficateii de pui se curata de grasime si se indeparteaza fierea apoi se taie in bucati aproximativ egale, se pun intr-o sita si se spala sub jet de apa rece pana cand lichidul este limpede apoi se lasa la scurs
  2. Ceapa se taie julien iar usturoiul poate fi zdrobit sau feliat subtire
  3. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins apoi se pun ficateii de pui, tigaia se acopera cu capac si se tine pe foc aprox 10min, amestecand din cand in cand sa nu se prinda
  4. Dupa ce a scazut apa si ficateii au inceput sa sfaraie se mai tin pe foc(foc mediu) 2min
  5. Se reduce focul la minim se adauga ceapa, usturoiul, sarea si piperul si se mai tine pe foc 1-2min amestecand usor
  6. In final, se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie, reteta simpla si rapida



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 13min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ficatel de pui cu ceapa, reteta simpla si rapida pentru un pranz sau o cina gustoasa, o mancare ieftina si usor de pregatit. Serviti alaturi de mamaliguta sau piure si cateva muraturi spre deliciul pofticiosilor indiferent de varsta. Ficateii de pui pot fi gatiti in mai multe feluri si cred ca fiecare gospodina prepara acest fel de mancare in functie de gusturile familiei, calesc ceapa apoi o pun peste ficateii aproape gatiti sau ceapa este calita de la inceput impreuna cu ficateii. Eu prefer sa pun ceapa si usturoiul in ultimele 2min, procedez la fel cu sarea si piperul, apoi las tigaia acoperita pt 1-2min.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ficateii de pui se curata de grasime si se indeparteaza fierea apoi se taie in bucati aproximativ egale, se pun intr-o sita si se spala sub jet de apa rece pana cand lichidul este limpede apoi se lasa la scurs
  2. Ceapa se taie julien iar usturoiul poate fi zdrobit sau feliat subtire
  3. Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins apoi se pun ficateii de pui, tigaia se acopera cu capac si se tine pe foc aprox 10min, amestecand din cand in cand sa nu se prinda
  4. Dupa ce a scazut apa si ficateii au inceput sa sfaraie se mai tin pe foc(foc mediu) 2min
  5. Se reduce focul la minim se adauga ceapa, usturoiul, sarea si piperul si se mai tine pe foc 1-2min amestecand usor
  6. In final, se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile