Ciocolata calda de casa cu frisca, reteta simpla

Bauturi 3221 Ultima actualizare: Oct 29, 2021 Creat: Oct 29, 2021
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 5min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Ciocolata calda sau ciocolata de baut, cacao fierbinte facuta in casa fina si cremoasa, reteta simpla. Ceva bun si delicios de savurat pentru serile reci de iarna sau cand doresti un desert gustos, se prepara rapid, in 5min este gata, fiind o optiune mult mai potrivita decat cea pe care o gasesti in comert. Puteti adauga diferite arome dupa preferinte, scortisoara, fulgi de ciocolata cu lapte, rom,  cuisoare etc.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o craticioara se pune laptele (300ml), zaharul si cacao. Separat se face un amestec din amidon si 30ml lapte, acest amestec se toarna in cratita apoi se porneste focul. Compozitia pentru ciocolata calda se fierbe 5min la foc mediu amestecand incontinuu
  2. Se opreste focul, se adauga ciocolata amaruie maruntita fin si se amesteca pana cand ciocolata este complet dizolvata apoi se toarna in pahare mai mici, cani sau cesti de cafea
  3. Frisca batuta se pune peste ciocolata fierbinte

Ciocolata calda de casa cu frisca, reteta simpla



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 5min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ciocolata calda sau ciocolata de baut, cacao fierbinte facuta in casa fina si cremoasa, reteta simpla. Ceva bun si delicios de savurat pentru serile reci de iarna sau cand doresti un desert gustos, se prepara rapid, in 5min este gata, fiind o optiune mult mai potrivita decat cea pe care o gasesti in comert. Puteti adauga diferite arome dupa preferinte, scortisoara, fulgi de ciocolata cu lapte, rom,  cuisoare etc.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o craticioara se pune laptele (300ml), zaharul si cacao. Separat se face un amestec din amidon si 30ml lapte, acest amestec se toarna in cratita apoi se porneste focul. Compozitia pentru ciocolata calda se fierbe 5min la foc mediu amestecand incontinuu
  2. Se opreste focul, se adauga ciocolata amaruie maruntita fin si se amesteca pana cand ciocolata este complet dizolvata apoi se toarna in pahare mai mici, cani sau cesti de cafea
  3. Frisca batuta se pune peste ciocolata fierbinte

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Bauturi

Newsletter

Fii la curent cu noutatile