Cartofi la cuptor cu piept de pui, smantana si branza. Reteta simpla de cartofi cu carne de pui la cuptor pentru pranz sau cina, delicioasa si satioasa, servita alaturi de diferite salate sau muraturi asortate. In functie de preferinte puteti inlocui pieptul de pui cu pulpe dezosate de pui, piept de curcan sau pulpa dar si cotlet de porc, de asemenea puteti folosi un singur tip de branza sau amestec de branzeturi.
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- Pieptul de pui dezosat se taie pe lung in 2-3 fasii, apoi se taie in cubulete aprox egale. Cubuletele de piept de pui se aseaza intr-o farfurie si se condimenteaza cu sare, piper, boia, ceapa si usturoi granulat, se amesteca bine de cateva ori, apoi se lasa deoparte
- Cartofii decojiti si spalati se taie in cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii se tin la fiert 10min din momentul in care apa a inceput sa fiarba, apoi se strecoara cu ajutorul unei site si se lasa la scurs
- Cat timp cartofii stau la racit, se prajesc cubuletele de piept de pui, pieptul de pui se prajeste 5min sau pana cand se rumenesste putin, apoi cu ajutorul unei spumiere se scoate de la prajit si se aseaza intr-o farfurie
- Separat intr-un vas mai mic se amesteca smantana cu o furculita, pana cand se obtine o crema fara cocoloase
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt, se pun cartofii fierti si pieptul de pui prajit, se toarna crema obtinuta din amestecul de smantana apoi se presara branza data pe razatoarea cu gauri mari
- Se introduce vasul in cuptorul preincalzit si se tine timp de 25min, pana cand branza se rumeneste frumos
Cartofi la cuptor cu piept de pui, smantana si branza
- Portii: 3
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cartofi la cuptor cu piept de pui, smantana si branza. Reteta simpla de cartofi cu carne de pui la cuptor pentru pranz sau cina, delicioasa si satioasa, servita alaturi de diferite salate sau muraturi asortate. In functie de preferinte puteti inlocui pieptul de pui cu pulpe dezosate de pui, piept de curcan sau pulpa dar si cotlet de porc, de asemenea puteti folosi un singur tip de branza sau amestec de branzeturi.
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Pieptul de pui dezosat se taie pe lung in 2-3 fasii, apoi se taie in cubulete aprox egale. Cubuletele de piept de pui se aseaza intr-o farfurie si se condimenteaza cu sare, piper, boia, ceapa si usturoi granulat, se amesteca bine de cateva ori, apoi se lasa deoparte
- Cartofii decojiti si spalati se taie in cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii se tin la fiert 10min din momentul in care apa a inceput sa fiarba, apoi se strecoara cu ajutorul unei site si se lasa la scurs
- Cat timp cartofii stau la racit, se prajesc cubuletele de piept de pui, pieptul de pui se prajeste 5min sau pana cand se rumenesste putin, apoi cu ajutorul unei spumiere se scoate de la prajit si se aseaza intr-o farfurie
- Separat intr-un vas mai mic se amesteca smantana cu o furculita, pana cand se obtine o crema fara cocoloase
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt, se pun cartofii fierti si pieptul de pui prajit, se toarna crema obtinuta din amestecul de smantana apoi se presara branza data pe razatoarea cu gauri mari
- Se introduce vasul in cuptorul preincalzit si se tine timp de 25min, pana cand branza se rumeneste frumos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Pui