Ciorba de burta

Ciorbe 1947 Ultima actualizare: Jul 16, 2020 Creat: Jan 10, 2020
  • Portii: 10 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Ciorba de burta este una dintre cele mai iubite ciorbe romanesti. De obicei ciorba de burta se pregateste de sarbatori sau la ocazii speciale si se serveste fierbinte alaturi de ardei iute. Exista multe retete pentru ciorba de burta, se poate folosi burta nefiarta, prefiarta sau fiarta. Pentru baza ciorbei unele gospodine folosesc doar oase de vita sau oase de vita cu rasol de vita. Eu prefer sa pregatesc o baza concentrata pentru ciorba de burta alcatuita din rasol si oase de vita, legumele fierte impreuna cu rasolul le pastrez pentru cina de exemplu, sau carnea de vita poate fi folosita la salata de boeuf iar legumele pot fi transformate intr-un sos pentru un alt preparat. Pentru aceasta ciorba am folosit burta fiarta din comert, gata taiata, imi place mai mult deoarece timpul de fierbere se reduce foarte mult iar gustul este acelasi.

Ingrediente

  • Pentru final

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se da un clocot de cateva minute la rasolul de vita
  2. Intr-o oala mai mare se pun la fiert legumele intregi, oasele de vita si carnea scoasa de la oparit( carnea rasol poate fi servita la cina langa legumele fierte), sarea si boabele de piper
  3. Baza pentru ciorba de vita/supa, se lasa la fiert aprox 2h, timp in care se spumeaza de cate ori este nevoie
  4. Punem supa strecurata intr-o oala curata
  5. Intr-un vas mai mic amestecam smantana cu galbenusurile de ou si usturoiul zdrobit, se adauga pe rand cate un polonic de supa fierbinte, dupa fiecare polonic de supa se amesteca bine compozitia, eu am avut nevoie de aprox 3-4 polonice de supa
  6. Turnam compozitia in oala cu ciorba , punem si burta de vita pe care in prealabil am pus-o la decongelat in apa rece si pe care am clatit-o cu ajutorul unei site, in doua, trei ape, apoi am presat bine in palme pentru a reduce cat mai mult surplusul de apa
  7. Ciorba se mai fierbe aprox 5min, oprim focul, punem gogosarul murat si feliat, adaugam otet dupa gust si uleiul in care am calit morcovul

Ciorba de burta



  • Portii: 10 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Ciorba de burta este una dintre cele mai iubite ciorbe romanesti. De obicei ciorba de burta se pregateste de sarbatori sau la ocazii speciale si se serveste fierbinte alaturi de ardei iute. Exista multe retete pentru ciorba de burta, se poate folosi burta nefiarta, prefiarta sau fiarta. Pentru baza ciorbei unele gospodine folosesc doar oase de vita sau oase de vita cu rasol de vita. Eu prefer sa pregatesc o baza concentrata pentru ciorba de burta alcatuita din rasol si oase de vita, legumele fierte impreuna cu rasolul le pastrez pentru cina de exemplu, sau carnea de vita poate fi folosita la salata de boeuf iar legumele pot fi transformate intr-un sos pentru un alt preparat. Pentru aceasta ciorba am folosit burta fiarta din comert, gata taiata, imi place mai mult deoarece timpul de fierbere se reduce foarte mult iar gustul este acelasi.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se da un clocot de cateva minute la rasolul de vita
  2. Intr-o oala mai mare se pun la fiert legumele intregi, oasele de vita si carnea scoasa de la oparit( carnea rasol poate fi servita la cina langa legumele fierte), sarea si boabele de piper
  3. Baza pentru ciorba de vita/supa, se lasa la fiert aprox 2h, timp in care se spumeaza de cate ori este nevoie
  4. Punem supa strecurata intr-o oala curata
  5. Intr-un vas mai mic amestecam smantana cu galbenusurile de ou si usturoiul zdrobit, se adauga pe rand cate un polonic de supa fierbinte, dupa fiecare polonic de supa se amesteca bine compozitia, eu am avut nevoie de aprox 3-4 polonice de supa
  6. Turnam compozitia in oala cu ciorba , punem si burta de vita pe care in prealabil am pus-o la decongelat in apa rece si pe care am clatit-o cu ajutorul unei site, in doua, trei ape, apoi am presat bine in palme pentru a reduce cat mai mult surplusul de apa
  7. Ciorba se mai fierbe aprox 5min, oprim focul, punem gogosarul murat si feliat, adaugam otet dupa gust si uleiul in care am calit morcovul

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile