Cartofi la tigaie cu ceapa si mustar este o mancare usor de pregatit si extrem de gustoasa. O garnitura potrivita pentru friptura de porc, pui, vita sau peste la gratar. Frunzele de marar sau patrunjel dau o aroma excelenta iar amestecul format din ceapa, usturoi si mustar se potrivesc de minune. La aceasta reteta puteti folosi mai mult ulei sau unt iar atunci cand puneti cartofii fierbinti in tigaie ii puteti praji usor la foc mic, amestecand usor. Recomand si reteta de Salata de cartofi cu spanac
Spor la treaba si Pofta buna!
Mod de preparare
- Cartofii spalati, decojiti si taiati in cubulete se pun la fiert in apa cu sare
- Intre timp intr-o tigaie mai adanca se topeste untul, se adauga uleiul apoi se pun la calit, ceapa tocata impreuna cu usturoiul feliat, 2-3min nu mai mult
- Peste ceapa si usturoi se adauga otetul, zaharul, mustarul, piperul si condimentele pentru cartofi, se tin pe foc alte 2-3min
- Se strecoara cartofii de apa in care au fiert si se pun in tigaie, se amesteca usor de cateva ori astfel incat cartofii sa fie bine acoperiti cu amestecul pregatit in prealabil
- Peste cartofii fierbinti se presara putin marar proaspat tocat sau frunze de patrunjel, se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Cartofi la tigaie cu ceapa si mustar
- Portii: 3
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cartofi la tigaie cu ceapa si mustar este o mancare usor de pregatit si extrem de gustoasa. O garnitura potrivita pentru friptura de porc, pui, vita sau peste la gratar. Frunzele de marar sau patrunjel dau o aroma excelenta iar amestecul format din ceapa, usturoi si mustar se potrivesc de minune. La aceasta reteta puteti folosi mai mult ulei sau unt iar atunci cand puneti cartofii fierbinti in tigaie ii puteti praji usor la foc mic, amestecand usor. Recomand si reteta de Salata de cartofi cu spanac
Spor la treaba si Pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Cartofii spalati, decojiti si taiati in cubulete se pun la fiert in apa cu sare
- Intre timp intr-o tigaie mai adanca se topeste untul, se adauga uleiul apoi se pun la calit, ceapa tocata impreuna cu usturoiul feliat, 2-3min nu mai mult
- Peste ceapa si usturoi se adauga otetul, zaharul, mustarul, piperul si condimentele pentru cartofi, se tin pe foc alte 2-3min
- Se strecoara cartofii de apa in care au fiert si se pun in tigaie, se amesteca usor de cateva ori astfel incat cartofii sa fie bine acoperiti cu amestecul pregatit in prealabil
- Peste cartofii fierbinti se presara putin marar proaspat tocat sau frunze de patrunjel, se acopera tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne