Gomboti-galuste cu prune

Desert 1199 Ultima actualizare: Oct 12, 2019 Creat: Oct 04, 2019
  • Portii: 10 Persoane
  • Timp de preparare: 50min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Un alt desert nemaipomenit de bun si extrem de des intalnit in casele romanilor sunt galustele cu prune sau gomboti cum li se mai spune. Reteta de galuste cu prune poate parea dificila dar va asigur ca sunt foarte usor de facut si nu necesita un efort atat de mare.
Reteta preluata de la lauralaurentiu.ro

Ingrediente

  • Ingrediente pentru galuste
  • Ingredinte pentru pesmet

Mod de preparare

  1. Cartofii cu tot cu coaja se pun la fiert, cand sunt fierti se scot pe un platou se lasa la racit si se decojesc si se zdrobesc
  2. Se adauga pe rand cele 2 oua, un praf de sare, 60g gris si 200g faina
  3. Se framanta aluatul, la nevoie se mai poate adauga putina faina
  4. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert aproximativ 5l cu o lingurita de sare
  5. Modelarea galustelor se face cu mainile in permanenta umezite cu apa, se rup bucati din aluat, se aplatizeaza in palma si se pune cate o jumatate de prune care se inveleste in aluat
  6. Se inchide bine aluatul, galustele se rotunjesc in palme si se pun la fiert pe rand
  7. Galustele se fierb 4- 7min
  8. Cand sunt gata galustele se scot cu o spumiera si se dau prin pesmet din belsug
  9. Pesmetul se prepara extrem de usor, se topeste untul intr-o craticioara se adauga pesmetul si se amesteca in permanenta pana cand pesmetul devine auriu, se lasa la racit si se pune zahar dupa gust
  10. Pentru optimizarea timpului pregatiti pesmetul inainte, pesmetul trebuie sa fie bine racit inainte de a tavali galustele

Gomboti-galuste cu prune



  • Portii: 10 Persoane
  • Timp de preparare: 50min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Un alt desert nemaipomenit de bun si extrem de des intalnit in casele romanilor sunt galustele cu prune sau gomboti cum li se mai spune. Reteta de galuste cu prune poate parea dificila dar va asigur ca sunt foarte usor de facut si nu necesita un efort atat de mare.
Reteta preluata de la lauralaurentiu.ro

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Cartofii cu tot cu coaja se pun la fiert, cand sunt fierti se scot pe un platou se lasa la racit si se decojesc si se zdrobesc
  2. Se adauga pe rand cele 2 oua, un praf de sare, 60g gris si 200g faina
  3. Se framanta aluatul, la nevoie se mai poate adauga putina faina
  4. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert aproximativ 5l cu o lingurita de sare
  5. Modelarea galustelor se face cu mainile in permanenta umezite cu apa, se rup bucati din aluat, se aplatizeaza in palma si se pune cate o jumatate de prune care se inveleste in aluat
  6. Se inchide bine aluatul, galustele se rotunjesc in palme si se pun la fiert pe rand
  7. Galustele se fierb 4- 7min
  8. Cand sunt gata galustele se scot cu o spumiera si se dau prin pesmet din belsug
  9. Pesmetul se prepara extrem de usor, se topeste untul intr-o craticioara se adauga pesmetul si se amesteca in permanenta pana cand pesmetul devine auriu, se lasa la racit si se pune zahar dupa gust
  10. Pentru optimizarea timpului pregatiti pesmetul inainte, pesmetul trebuie sa fie bine racit inainte de a tavali galustele

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile