- Portii: 2
- Timp de preparare: 5min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Sos de ardei capia copt pentru friptura sau gratar, o reteta simpla de sos aromat si cremos pentru orice tip de carne. Un sos fara fierbere, la rece care poate fi preparat atat din ardei capia cat si din gogosari sau ardei galben. Daca va plac sosurile picante puteti adauga cativa stropi de sos tabasco, fulgi de chilii sau ardei iute.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ardeii capia bine spalati se pun la copt intr-o tigaie grill sau tigaie normala incalzita in prealabil, se intorc pe toate partile pana se coc uniform apoi se aseaza pe o farfurie, se presara putina sare grunjoasa si se acopera cu un capac. Ardeii capia se lasa sa stea 10min apoi se decojesc si se curata de cotor si seminte
- Punem ardeii copti in vasul de la robot, adaugam usturoiul feliat, sarea, piperul macinat si uleiul de masline. Mixam 1min sau pana cand sosul devine ca o crema
Sos de ardei capia copt cu usturoi pentru friptura
- Portii: 2
- Timp de preparare: 5min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Sos de ardei capia copt pentru friptura sau gratar, o reteta simpla de sos aromat si cremos pentru orice tip de carne. Un sos fara fierbere, la rece care poate fi preparat atat din ardei capia cat si din gogosari sau ardei galben. Daca va plac sosurile picante puteti adauga cativa stropi de sos tabasco, fulgi de chilii sau ardei iute.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ardeii capia bine spalati se pun la copt intr-o tigaie grill sau tigaie normala incalzita in prealabil, se intorc pe toate partile pana se coc uniform apoi se aseaza pe o farfurie, se presara putina sare grunjoasa si se acopera cu un capac. Ardeii capia se lasa sa stea 10min apoi se decojesc si se curata de cotor si seminte
- Punem ardeii copti in vasul de la robot, adaugam usturoiul feliat, sarea, piperul macinat si uleiul de masline. Mixam 1min sau pana cand sosul devine ca o crema
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Sosuri