Sarmale la cuptor in foi de varza murata cu carne de porc

Porc 1477 Ultima actualizare: Nov 03, 2020 Creat: Nov 02, 2020
  • Portii: 9 Persoane
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 3h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Sarmalele in foi de varza murata cu carne de porc sunt un preparat traditional romanesc. Sunt gustoase pregatite pe aragaz dar parca fierte si apoi putin coapte la cuptor ies mult mai bune, noua cel putin ne plac foarte mult. Fani mamaliga nu prea suntem asa ca le-am servit cu smantana si ardei iute.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • In plus pentru servire

Mod de preparare

  1. Se desfac foile de la varza si se pun la desarat in apa rece, apa se schimba de doua, trei ori, apoi se pregatesc frunzele pentru sarmale, partea mai groasa sau partea cu cotorul se taie, frunzele mici sau frunzele pe care nu le putem folosi la impachetat se vor toca marunt si le vom pune pe fundul tavii
  2. Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit, adaugam ceapa tocata fin, calim 1-2min la foc mediu, punem orezul spalat calim 1-2min si la final punem boiaua mai calim 1min, lasam compozitia la racit pentru cateva minute bune
  3. Framantam carnea de porc tocata cu amestecul de ceapa, orez, boia, sare si piper
  4. Preincalzim cuptorul la 170°C, la cuptorul electric selectati functia cu ventilatie
  5. Impachetam sarmalele si le asezam in tava peste stratul de varza tocata apoi punem felii de bacon printre randurile de sarmale sau deasupra cum va este mai usor
  6. Boabele de piper, frunza de dafin si crengutele de cimbru se pun printre sarmale
  7. Turnam apa fierbinte cam de doua-trei degete, depinde cat de inalta este tava, acoperim cu capac si o punem la cuptor pentru 3h, timp in care adaugam apa fierbinte de cate ori este nevoie
  8. In ultimele 10-15min setam cuptorul pe functia grill, luam capacul de la tava si lasam sarmalele sa se rumeneasca putin

Sarmale la cuptor in foi de varza murata cu carne de porc



  • Portii: 9 Persoane
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 3h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Sarmalele in foi de varza murata cu carne de porc sunt un preparat traditional romanesc. Sunt gustoase pregatite pe aragaz dar parca fierte si apoi putin coapte la cuptor ies mult mai bune, noua cel putin ne plac foarte mult. Fani mamaliga nu prea suntem asa ca le-am servit cu smantana si ardei iute.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se desfac foile de la varza si se pun la desarat in apa rece, apa se schimba de doua, trei ori, apoi se pregatesc frunzele pentru sarmale, partea mai groasa sau partea cu cotorul se taie, frunzele mici sau frunzele pe care nu le putem folosi la impachetat se vor toca marunt si le vom pune pe fundul tavii
  2. Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit, adaugam ceapa tocata fin, calim 1-2min la foc mediu, punem orezul spalat calim 1-2min si la final punem boiaua mai calim 1min, lasam compozitia la racit pentru cateva minute bune
  3. Framantam carnea de porc tocata cu amestecul de ceapa, orez, boia, sare si piper
  4. Preincalzim cuptorul la 170°C, la cuptorul electric selectati functia cu ventilatie
  5. Impachetam sarmalele si le asezam in tava peste stratul de varza tocata apoi punem felii de bacon printre randurile de sarmale sau deasupra cum va este mai usor
  6. Boabele de piper, frunza de dafin si crengutele de cimbru se pun printre sarmale
  7. Turnam apa fierbinte cam de doua-trei degete, depinde cat de inalta este tava, acoperim cu capac si o punem la cuptor pentru 3h, timp in care adaugam apa fierbinte de cate ori este nevoie
  8. In ultimele 10-15min setam cuptorul pe functia grill, luam capacul de la tava si lasam sarmalele sa se rumeneasca putin

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile