Rulouri pufoase cu nuca

Desert 1217 Ultima actualizare: Jul 29, 2023 Creat: Mar 31, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Rulouri pufoase cu nuca, melcisori cu nuca din aluat pufos. Reteta simpla pentru rulouri moi umplute cu nuca, desert de casa pentru iubitorii de preparate cu nuca. Aluatul pentru aceste rulouri cu nuca se face foarte usor din ingrediente simple si la indemana si nu necesita timp pretios petrecut  in bucatarie, doua ore dureaza toata treaba si desertul poate fi servit. Recomand si reteta de Melcisori cu nuca si miere de albine

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 rulouri pufoase cu nuca
  • Ingrediente pentru umplutura
  • In plus pentru uns

Mod de preparare

  1. Pentru aluat se pregateste o maia din lapte, zahar si drojdie, in laptele cald se dizolva zaharul si drojdia, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa 15min la temperatura camerei
  2. Se cerne faina in vasul pentru framantare se adauga sarea, se amesteca de cateva ori apoi se adauga oul si se toarna maiaua
  3. Aluatul pentru rulouri se framanta 2-3min, apoi se adauga untul la temperatura camerei si se continua framantarea aluatului pana cand acesta devine, elastic, omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  5. Intre timp se pregateste umplutura cu nuca, intr-o craticioara se pune laptele si zaharul, acestea se tin pe foc pana cand zaharul este complet topit, se opreste focul si se toarna nuca macinata, se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa la racit
  6. Dupa 1h se scoate aluatul de la dospit si se intinde cu sucitorul pe planul de lucru, aluatul se intinde in forma de patrat cu o grosime de 0,5cm
  7. Aluatul intins se unge uniform pe toata suprafata cu umplutura de nuca, apoi se ruleaza in forma de cilindru
  8. Cilindrul obtinut se imparte ochiometric in 6 bucati egale, rulouri, apoi se taie cu ata pe friptura sau un cutit foarte bine ascutit
  9. Rulourile obtinute se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa 10min la temperatura camerei. Dupa 10min rulourile cu nuca se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte
  10. Rulourile pufoase cu nuca se coc 30min la 180°C, in cuptorul preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Rulouri pufoase cu nuca



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Rulouri pufoase cu nuca, melcisori cu nuca din aluat pufos. Reteta simpla pentru rulouri moi umplute cu nuca, desert de casa pentru iubitorii de preparate cu nuca. Aluatul pentru aceste rulouri cu nuca se face foarte usor din ingrediente simple si la indemana si nu necesita timp pretios petrecut  in bucatarie, doua ore dureaza toata treaba si desertul poate fi servit. Recomand si reteta de Melcisori cu nuca si miere de albine

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru aluat se pregateste o maia din lapte, zahar si drojdie, in laptele cald se dizolva zaharul si drojdia, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa 15min la temperatura camerei
  2. Se cerne faina in vasul pentru framantare se adauga sarea, se amesteca de cateva ori apoi se adauga oul si se toarna maiaua
  3. Aluatul pentru rulouri se framanta 2-3min, apoi se adauga untul la temperatura camerei si se continua framantarea aluatului pana cand acesta devine, elastic, omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  5. Intre timp se pregateste umplutura cu nuca, intr-o craticioara se pune laptele si zaharul, acestea se tin pe foc pana cand zaharul este complet topit, se opreste focul si se toarna nuca macinata, se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa la racit
  6. Dupa 1h se scoate aluatul de la dospit si se intinde cu sucitorul pe planul de lucru, aluatul se intinde in forma de patrat cu o grosime de 0,5cm
  7. Aluatul intins se unge uniform pe toata suprafata cu umplutura de nuca, apoi se ruleaza in forma de cilindru
  8. Cilindrul obtinut se imparte ochiometric in 6 bucati egale, rulouri, apoi se taie cu ata pe friptura sau un cutit foarte bine ascutit
  9. Rulourile obtinute se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa 10min la temperatura camerei. Dupa 10min rulourile cu nuca se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte
  10. Rulourile pufoase cu nuca se coc 30min la 180°C, in cuptorul preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile