- Portii: 12
- Timp de preparare: 1h 15min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta usoara si rapida de spirale, cuib de viespi sau melcisori cu nuca si miere de albine facuti in casa. Este o reteta rapida deoarece aluatul se lasa la dospit o singura data si astfel economisim foarte mult timp. Pentru ca aluatul nu este foarte dulce acestia se ung cu miere de albine sau se pot pudra cu zahar vanilat. Sunt excelenti pentru o gustare dulce sau dimineata la mic dejun langa o cana cu lapte.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul robotului se pune laptele caldut, oul batut, sarea, zaharul, untul la temperatura camerei, drojdia si faina(390g)
- Aluatul se framanta la viteza medie 10-15min, sau pana cand acesta se dezlipeste de peretii vasului, devine omogen si elastic, daca aluatul este mai moale adaugati si cele 10g de faina, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa 5min la temperatura camerei
- Punem putina faina pe planul de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie cu grosimea de aprox 0,5cm
- Ungem foaia cu unt(60g), apoi punem zaharul(90g) si nuca macinata(150g), cu ajutorul palmelor presam usor umplutura apoi rulam pana obtinem un cilindru
- Cilindrul obtinut se imparte ochiometric in 12buc egale, apoi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit sau cel mai bine cu un fir de ata, eu am folosit ata pentru friptura, se taie de jos in sus prin ridicarea capetelor libere ale atei si incruciseara lor deasupra, felli groase de 3cm care se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 60min la temperatura camerei
- Intre timp incalzim cuptorul la 180°C, programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Melcisorii cu nuca se coc 30-35min, se scoate tava de la cuptor si se ung cu miere de albine cat sunt inca fierbinti
Melcisori cu nuca si miere de albine
- Portii: 12
- Timp de preparare: 1h 15min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta usoara si rapida de spirale, cuib de viespi sau melcisori cu nuca si miere de albine facuti in casa. Este o reteta rapida deoarece aluatul se lasa la dospit o singura data si astfel economisim foarte mult timp. Pentru ca aluatul nu este foarte dulce acestia se ung cu miere de albine sau se pot pudra cu zahar vanilat. Sunt excelenti pentru o gustare dulce sau dimineata la mic dejun langa o cana cu lapte.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul robotului se pune laptele caldut, oul batut, sarea, zaharul, untul la temperatura camerei, drojdia si faina(390g)
- Aluatul se framanta la viteza medie 10-15min, sau pana cand acesta se dezlipeste de peretii vasului, devine omogen si elastic, daca aluatul este mai moale adaugati si cele 10g de faina, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa 5min la temperatura camerei
- Punem putina faina pe planul de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie cu grosimea de aprox 0,5cm
- Ungem foaia cu unt(60g), apoi punem zaharul(90g) si nuca macinata(150g), cu ajutorul palmelor presam usor umplutura apoi rulam pana obtinem un cilindru
- Cilindrul obtinut se imparte ochiometric in 12buc egale, apoi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit sau cel mai bine cu un fir de ata, eu am folosit ata pentru friptura, se taie de jos in sus prin ridicarea capetelor libere ale atei si incruciseara lor deasupra, felli groase de 3cm care se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 60min la temperatura camerei
- Intre timp incalzim cuptorul la 180°C, programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Melcisorii cu nuca se coc 30-35min, se scoate tava de la cuptor si se ung cu miere de albine cat sunt inca fierbinti
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert