Eclere cu crema de vanilie si frisca

Desert 1778 Ultima actualizare: Nov 11, 2024 Creat: Nov 11, 2024
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca. Crema de vanilie pentru eclere. Reteta de coji pentru eclere. Desert fin si delicat, eclere facute in casa din aluat oparit, umplute cu crema fiarta de vanilie, ornate cu frisca. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru coji de eclere
  • Ingrediente pentru crema de vanilie
  • In plus:
  • Ingrediente pentru glazura de ciocolata

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste crema de vanilie astfel incat aceasta sa fie bine racita pana la utilizare. Intr-un vas se pun cele trei oua, zaharul, amidonul alimentar, zaharul vanilinat si 100ml de lapte din cantitatea totala de lapte (500ml). Compozitia se amesteca cu telul pana cand se obtine o textura fina, fara cocoloase. Recomandare: folositi un pahar mare gradat, este util pentru a turna compozitia in fir subtire in laptele fierbinte
  2. Intr-o cratita se pune restul de lapte la fiert (400ml), cand laptele a inceput sa fiarba, se ia cratita de pe foc si in laptele fierbinte se toarna in fir subtire, amestecand incontinuu cu telul, compozitia formata din oua, zahar si amidon alimentar
  3. Se pune din nou cratita pe foc, crema pentru eclere se fierbe la foc potrivit, se amesteca incontinuu cu telul pana cand aceasta se ingroasa, devine ferma si nu prezinta cocoloase
  4. Cand crema de vanilie este gata, se opreste focul si se adauga untul. Crema pentru eclere se mixeaza cateva minute bune pana cand untul este complet topit si bine incorporat. Crema pentru eclere se transfera intr-un vas curat si se acopera cu folie alimentara, folia se lipeste pe suprafata cremei, avand grija sa nu existe bule de aer, in acest fel crema nu va forma crusta, apoi se lasa la racit. Cand se foloseste, se indeparteaza folia alimentara si se mixeaza 2-3min pentru a redeveni matasoasa si a putea fi utilizata
  5. Pentru cojile de eclere: Intr-o cratita se toarna apa, cand apa a inceput sa fiarba se adauga untul taiat in cubulete mici, se amesteca de cateva ori pana cand acesta este complet topit apoi se toarna faina, la inceput se formeaza cocoloase care dispar prin amestecare energica cu lingura Oparirea aluatului pentru eclere se face la foc mai mic, iar focul se opreste doar cand pe fundul cratitei se formeaza o pelicula albicioasa
  6. Se ia cratita de pe foc, pentru etapa urmatoarea aluatul pentru coji de eclere trebuie sa fie bine racorit
  7. Cand aluatul este racit se adauga ouale pe rand, se pune primul ou, se amesteca cu lingura de lemn pana cand acesta este complet incorporat, se adauga al doilea ou, se procedeaza la fel pana la finalizare
  8. Aluatul pentru coji de eclere se toarna intr-un pos cu dui zimtat, apoi se modeleaza in tava acoperita cu hartie de copt. Recomandare: ungeti tava in cele patru colturi cu putin unt, apoi asterneti hartia de copt, astfel cand modelati aluatul, hartia de copt ramane fixa
  9. In tava se modeleaza la distanta de 2-3cm, eclere cu lungimea de 10cm, iar in cazul in care a mai ramas aluat in pos, acesta se pastreaza la rece pentru urmatoarea tava. Cand se pune aluatul in tava, ramane un fel de mot, acesta se apasa cu varful degetului umezit in apa rece
  10. Cojile pentru eclere se coc 20min la 210°C in cuptorul preincalzit si 10min la 150°C, in tot acest timp nu se deschide usa de la cuptor
  11. Cojile pentru eclere coapte se lasa la racit, apoi cu un cutit foarte bine ascutit se taie in jumatate pe lungime
  12. Crema de vanilie pentru eclere, racita si mixata se pune in pos cu dui zimtat, apoi se umple fiecare ecler, la final se orneaza cu frisca mixata
  13. Pentru glazura de ciocolata: Intr-o craticioara se pune apa cam de doua degete la fiert, astfel incat fundul vasului sa nu atinga apa care fierbe, separat intr-un vas, potrivit ca marime pentru craticioara, se pune ciocolata rupta in bucati si uleiul, se aseaza vasul in cratita si se lasa ciocolata la topit amestecand incotinuu, cand ciocolata este complet topita se ia vasul din cratita si se lasa la racit
  14. Glazura de ciocolata usor calduta nu fierbinte, se toarna intr-o punga mai rezistenta, eu am folosit o punga mica cu zip, am taiat un colt mic pentru a obtine fir subtire de glazura, apoi am ornat fiecare ecler
  15. Eclerele cu crema de vanilie si frisca se pastreaza la frigider pana la servire

Eclere cu crema de vanilie si frisca



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca. Crema de vanilie pentru eclere. Reteta de coji pentru eclere. Desert fin si delicat, eclere facute in casa din aluat oparit, umplute cu crema fiarta de vanilie, ornate cu frisca. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste crema de vanilie astfel incat aceasta sa fie bine racita pana la utilizare. Intr-un vas se pun cele trei oua, zaharul, amidonul alimentar, zaharul vanilinat si 100ml de lapte din cantitatea totala de lapte (500ml). Compozitia se amesteca cu telul pana cand se obtine o textura fina, fara cocoloase. Recomandare: folositi un pahar mare gradat, este util pentru a turna compozitia in fir subtire in laptele fierbinte
  2. Intr-o cratita se pune restul de lapte la fiert (400ml), cand laptele a inceput sa fiarba, se ia cratita de pe foc si in laptele fierbinte se toarna in fir subtire, amestecand incontinuu cu telul, compozitia formata din oua, zahar si amidon alimentar
  3. Se pune din nou cratita pe foc, crema pentru eclere se fierbe la foc potrivit, se amesteca incontinuu cu telul pana cand aceasta se ingroasa, devine ferma si nu prezinta cocoloase
  4. Cand crema de vanilie este gata, se opreste focul si se adauga untul. Crema pentru eclere se mixeaza cateva minute bune pana cand untul este complet topit si bine incorporat. Crema pentru eclere se transfera intr-un vas curat si se acopera cu folie alimentara, folia se lipeste pe suprafata cremei, avand grija sa nu existe bule de aer, in acest fel crema nu va forma crusta, apoi se lasa la racit. Cand se foloseste, se indeparteaza folia alimentara si se mixeaza 2-3min pentru a redeveni matasoasa si a putea fi utilizata
  5. Pentru cojile de eclere: Intr-o cratita se toarna apa, cand apa a inceput sa fiarba se adauga untul taiat in cubulete mici, se amesteca de cateva ori pana cand acesta este complet topit apoi se toarna faina, la inceput se formeaza cocoloase care dispar prin amestecare energica cu lingura Oparirea aluatului pentru eclere se face la foc mai mic, iar focul se opreste doar cand pe fundul cratitei se formeaza o pelicula albicioasa
  6. Se ia cratita de pe foc, pentru etapa urmatoarea aluatul pentru coji de eclere trebuie sa fie bine racorit
  7. Cand aluatul este racit se adauga ouale pe rand, se pune primul ou, se amesteca cu lingura de lemn pana cand acesta este complet incorporat, se adauga al doilea ou, se procedeaza la fel pana la finalizare
  8. Aluatul pentru coji de eclere se toarna intr-un pos cu dui zimtat, apoi se modeleaza in tava acoperita cu hartie de copt. Recomandare: ungeti tava in cele patru colturi cu putin unt, apoi asterneti hartia de copt, astfel cand modelati aluatul, hartia de copt ramane fixa
  9. In tava se modeleaza la distanta de 2-3cm, eclere cu lungimea de 10cm, iar in cazul in care a mai ramas aluat in pos, acesta se pastreaza la rece pentru urmatoarea tava. Cand se pune aluatul in tava, ramane un fel de mot, acesta se apasa cu varful degetului umezit in apa rece
  10. Cojile pentru eclere se coc 20min la 210°C in cuptorul preincalzit si 10min la 150°C, in tot acest timp nu se deschide usa de la cuptor
  11. Cojile pentru eclere coapte se lasa la racit, apoi cu un cutit foarte bine ascutit se taie in jumatate pe lungime
  12. Crema de vanilie pentru eclere, racita si mixata se pune in pos cu dui zimtat, apoi se umple fiecare ecler, la final se orneaza cu frisca mixata
  13. Pentru glazura de ciocolata: Intr-o craticioara se pune apa cam de doua degete la fiert, astfel incat fundul vasului sa nu atinga apa care fierbe, separat intr-un vas, potrivit ca marime pentru craticioara, se pune ciocolata rupta in bucati si uleiul, se aseaza vasul in cratita si se lasa ciocolata la topit amestecand incotinuu, cand ciocolata este complet topita se ia vasul din cratita si se lasa la racit
  14. Glazura de ciocolata usor calduta nu fierbinte, se toarna intr-o punga mai rezistenta, eu am folosit o punga mica cu zip, am taiat un colt mic pentru a obtine fir subtire de glazura, apoi am ornat fiecare ecler
  15. Eclerele cu crema de vanilie si frisca se pastreaza la frigider pana la servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile