Cartofi cu bacon la cuptor, ardei gras, ceapa si usturoi verde

Porc 1871 Ultima actualizare: Apr 30, 2020 Creat: Oct 09, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de cartofi la cuptor cu bacon si ardei este o combinatie care mi-a venit in minte intr-o dupa-amiaza cand trebuia sa pregatesc ceva pentru cina si nu stiam ce. Am inspectat rapid frigiderul si ideea mi-a venit pe loc, stiam ca va fi pe gustul familiei mele si in acelasi timp va fi si o surpriza deoarece era prima data cand pregateam acest fel de mancare. Imi place sa-mi surprind familia cu preparate noi si adaptate dupa gustul nostru. Noi am servit acesti cartofi minunati cu o salata simpla de rosii.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se porneste cuptorul la 190°C
  2. Se spala si se curata cartofii de coaja. Pe cat posibil alegeti cartofi de aceeasi marime pentru ca sa se gateasca in acelasi timp
  3. Luam doua linguri de lemn, punem cate un cartof intre cele doua manere si cu un cutit bine ascutit taiem cartoful pana la maner, astfel taiati cartofii se vor desface sub forma de acordeon
  4. Ungem un vas de yena sau vas de ceramica cu putin unt, asezam cartofii unul langa altul in vas, punem bucatele mici de unt printre cartofi, condimentam cu sare si piper dupa gust
  5. Cartofii se tin la cuptor pentru 50min, indicat ar fi sa acoperiti vasul cu hartie de copt ca sa nu se arda cartofii deasupra si la mijloc sa ramana cruzi
  6. Dupa 50min scoatem cartofii de la cuptor si punem un ardei gras tocat, bacon taiat bucati mici si codite de ceapa si usturoi verde
  7. Punem din nou cartofii la cuptor pentru maxim 10min, atat cat sa se rumeneasca putin baconul

Cartofi cu bacon la cuptor, ardei gras, ceapa si usturoi verde



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de cartofi la cuptor cu bacon si ardei este o combinatie care mi-a venit in minte intr-o dupa-amiaza cand trebuia sa pregatesc ceva pentru cina si nu stiam ce. Am inspectat rapid frigiderul si ideea mi-a venit pe loc, stiam ca va fi pe gustul familiei mele si in acelasi timp va fi si o surpriza deoarece era prima data cand pregateam acest fel de mancare. Imi place sa-mi surprind familia cu preparate noi si adaptate dupa gustul nostru. Noi am servit acesti cartofi minunati cu o salata simpla de rosii.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se porneste cuptorul la 190°C
  2. Se spala si se curata cartofii de coaja. Pe cat posibil alegeti cartofi de aceeasi marime pentru ca sa se gateasca in acelasi timp
  3. Luam doua linguri de lemn, punem cate un cartof intre cele doua manere si cu un cutit bine ascutit taiem cartoful pana la maner, astfel taiati cartofii se vor desface sub forma de acordeon
  4. Ungem un vas de yena sau vas de ceramica cu putin unt, asezam cartofii unul langa altul in vas, punem bucatele mici de unt printre cartofi, condimentam cu sare si piper dupa gust
  5. Cartofii se tin la cuptor pentru 50min, indicat ar fi sa acoperiti vasul cu hartie de copt ca sa nu se arda cartofii deasupra si la mijloc sa ramana cruzi
  6. Dupa 50min scoatem cartofii de la cuptor si punem un ardei gras tocat, bacon taiat bucati mici si codite de ceapa si usturoi verde
  7. Punem din nou cartofii la cuptor pentru maxim 10min, atat cat sa se rumeneasca putin baconul

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile